API novinky srpen

19. srpna 2024

Changelog

Vypnutí notifikací odesílateli obálky (API only)

Přes API je možné u obálek nastavit, že se nemají odesílateli posílat žádné notifikace (např. notifikace o dokončení podpisu, blížící se expiraci, chybě ověření atd.). Nastavuje se na úrovni obálky/šablony přes properties, parametr channelForSender=none. Ve výchozím nastavení notifikace chodí.

Vypnutí notifikací pro příjemce

Každý odesilatel dostává notifikace o změnách stavu obálek. Hromadní odesilatelé (uživatel API) je ale nepotřebují, jsou jen “technickým” odesilatelem. notifikace jim můžete vypnout pomocí. Podrobnější informace a nastavení v nápovědě.

Umístění formulářových polí na placeholder uprostřed slova

Pokud se umisťují formulářová pole obálky přes API pomocí placeholderů, jsou nyní vyhledávány výskyty tohoto placeholderu i uprostřed slov, nemusí tedy stát samostatně. Např. na placeholder=placeholder najde takto:

  • textplaceholder

  • teplaceholderxt

  • placeholdertext

Placeholdery hledají všechny výskyty v dokumentech

Byl vytvořen nový endpoint pro hromadné vložení formulářových polí do obálky za pomoci placeholderu.

/api/envelopes/{envelope}/tags/by-placeholder

Tento endpoint funguje obdobně jako klasické vložení tagu s tím rozdílem, že není třeba určovat konkrétní dokument, prohledá totiž všechny dokumenty v obálce a na všechny výskyty placeholderu vloží požadované pole.

Webhooky

Možnost OAuth2 zabezpečení na webhook

U nastavení webhooku je nově možné zadat autorizační metodu OAuth 2.0. Během tvorba webhooku stačí zaškrtnou checkbox pro aktivaci a vyplnit požadovaná data pro autorizaci. Při posílání webhooku tak bude nutné, aby se prošlo takto nastaveným zabezpečním, v opačném případě webhook neprojde.

Upozornění na deaktivaci webhooku

Pokud uživatelům dlouhodobě neprochází zadané webhooky zasíláme nyní nejprve upozornění o možné deaktivaci tohoto webhooku s výzvou k opravě.

Pokud i následujících 7 dní po odeslání upozornění nebylo úspěšně doručeno více než 75% událostí webhooku, bude tento webhook automaticky deaktivován a uživateli odeslán email s informací o provedené deaktivaci.

Podmínky pro deaktivace webhooku:

  • Za posledních 7 dní se nepodařilo doručit více než 75 % událostí.

  • Datum vytvoření webhooku je starší než 7 dní

Nastavení platnosti embedovaného odkazu (API only)

Při získávání embedovaného odkazu pro podpis přes API je nově možné určit vlastní expiraci tohoto odkazu, parametrem expireAt s přesným datem a časem expirace. Maximální doba doba expirace je 365 dní a je omezeno časem expirace samotné obálky.

Definování failureURL (API)

Pro endpoint vygenerování embedded podpisové URL je nově možné zadat i atribut failureUrl, který udává na jakou URL bude klient vrácen v případě, že během podepisování nastane nějaká chyba (chyby ověření, uzamčená obálka, použití chybného certifikátu…). Nastane-li takováto chyba, bude zároveň do URL pro přesměrování přidán parametr s chybou tedy např. error=lockedError.

Filtrování obálek podle vlastníka

Výpis obálek lze filtrovat podle vlastníka obálky. Vlastníkem se rozumí uživatel Digisign, který je vyplněn v atributu Sender na obálce (přes API si mohou nastavit jakéhokoliv uživatele z organizace, přes selfcare se vždy převezme uživatel, který obálku založil, tedy shoduje se s createdBy). Pro úplnost: filtr Vytvořil je dle createdBy (uživatel který inicioval vytvoření obálky), filtr Odeslal dle sentBy (uživatel, který dal obálku odeslat).


Sdílení

Vyzkoušejte DigiSign

Budoucnost je digitální. Podepisujte Digisignem

Dnešní doba je na digitalizaci firmy nejlepší. Všechno už řešíme na dálku a elektronicky – online nákupy, práci z domu, dovážku jídla. Začněte i (ve firmě) podepisovat digitálně.

Rychlé pro vás, jednoduché pro klienty. Zvládne to každý s mobilem.

Do 5 podpisů měsíčně zdarma.

Uplatníte ve všech oborech na 99 % dokumentů.

Vyzkoušet DigiSign