Jak Cashbot s DigiSignem usnadňuje financování malým firmám

23. května 2024

Případová studie
Reference

Cashbot je oblíbená služba pro krátkodobé financování podnikatelů. Funguje jako rychlá externí peněženka, když firma potřebuje zlepšit cash-flow, chytit za pačesy obchodní příležitost nebo investovat do vybavení.

DigiSign má v Cashbotu na starosti

  • podepisování smluv s klienty
  • HR agendu
  • i smlouvy s obchodními partnery

Cashbot využívá přes 11 000 podnikatelů, kterým profinacoval přes 1,7 mld. Kč. Své podnikání staví na jednoduchosti, rychlosti a upřímnosti.

Cashbotu se daří

Klienti vyřídí vše online

Celý onboarding klienta probíhá na dálku a automatizovaně. Od drobností, jako načtení údajů o firmě z ARESu nebo ověření totožnosti pomocí Bank iD při registraci, až po sofistikovanou klientskou samoobsluhu.

Integrální součástí procesu je DigiSign, který zajišťuje digitální podpis rámcových smluv s klienty. Po schválení podmínek financování se automaticky vygeneruje smlouva a do 30 minut po jejím podpisu může klient čerpat peníze.

Klienti Cashbotu si vše spravují sami

Následně si klienti v aplikaci sami zadávají “příkazy” k proplacení faktur od dodavatelů i čerpání neúčelového úvěru. Typicky mají k dispozici finanční rámec v řádu 100 000 - 1 000 000 Kč. To je přesně rozsah, který zajímá menší firmy a banky jej neumí dobře obsloužit.

U Cashbotu mě nadchlo, že je vše online, rychlé a velmi jednoduché. Vše si řídíte sami.

Jakub Gondek, jednatel rodinné cukrárny Ollies

I HR už běží plně digitálně

Pracovní smlouvy, DPP i smlouvy s externisty. Všechno už po novele zákoníku práce řeší v Cashbotu digitálně.

HR procesy jsou součástí vlastního informačního systému. Zahrnují i generování dokumentů ze šablon, evidenci a ukládání podepsaných dokumentů.

Vše se podepisuje “přes mobil”, tedy kombinací SMS a e-mailu. Vyhovuje to jak externistům, tak i lidem v kanceláři. Většina HR dokumentů je podepsaných do 2 hodin, nejpozději do druhého dne.

Technicky jsou v DigiSignu založené dvě virtuální organizace - jedna pro obchodní agendu a druhá pro HR. Do každé z nich mají přístup jiní uživatelé, aby byla dobře chráněná osobní data zaměstnanců.

Digitální podpis nám pomáhá s dodatky ke smlouvám, DPP a také s podepisováním “růžových papírů” našich kolegů. Není potřeba je týden nahánět do kanceláře nebo čekat na poštu, podepisují je obratem.

Kristýna Hrabcová, koordinátor marketingu, Cashbot

Integrace DigiSignu byla rychlá

Cashbot má vlastní vývojové oddělení, které se stará jak o aplikaci samotnou, tak o interní nástroje.

Během 14 dnů zvládli integrovat kompletní podpisové workflow tak, že se klientům tváří jako součást Cashbotu.

Je v jeho v barvách, zobrazuje loga, texty e-mailů jsou Cashbotí, takže klienti ani nepoznají, že jde o externí nástroj.

Podepisuje se v barvách Cashbotu

Výhodou vlastní implementace je i jednoduché zaškolení uživatelů. Ti fakticky nemusí chodit do aplikace, pouze využívají funkčnost systému jako takového.

DigiSign jsme si vybrali i pro jeho API. Jednoduché, zdokumentované, prakticky všechno jsme si zvládli udělat sami.

Jakub Dušek, IT architekt, Cashbot


Autor článku
Ondřej Říha · CEO Digital Solutions s.r.o.

Ondřej je spoluautorem aplikace DigiSign. Jeho cílem je, aby se elektronické podepisování stalo běžnou součástí chodu firem. Kromě DigiSignu se jako CEO Digital Solutions věnuje vývoji informačních systémů a aplikací na míru.

Sdílení

Vyzkoušejte DigiSign

Budoucnost je digitální. Podepisujte Digisignem

Dnešní doba je na digitalizaci firmy nejlepší. Všechno už řešíme na dálku a elektronicky – online nákupy, práci z domu, dovážku jídla. Začněte i (ve firmě) podepisovat digitálně.

Rychlé pro vás, jednoduché pro klienty. Zvládne to každý s mobilem.

Do 5 podpisů měsíčně zdarma.

Uplatníte ve všech oborech na 99 % dokumentů.

Vyzkoušet DigiSign